Съвременни решения за учениците, в помощ на хибридното обучение

Статия от: пламен жеков 28.02.2023 0 Коментар(и) Новини за нашите продукти,

В предходната статия разгледахме иновативните решения, предоставени от Logitech в подкрепа на хибридното обучение, насочени към оборудването на класните стаи. Но наред с тях, учениците, които участват дистанционно, също трябва да разполагат с необходимите условия и инструменти за провеждането на ползотворно обучение.

За да могат и онлайн участниците да се чувстват част от екипа, те също трябва да осъществяват визуален контакт, за подобряване на концентрацията и комуникацията. Тук, в полза на по-доброто сътрудничество, идват портативните уеб камери, проектирани специално за хибридно обучение. Голямо предимство на професионалните камери е автоматичният контраст и подобряването на цветовете. По този начин, всеки изглежда добре и се чувства уверен.

Един от най-предпочитаните модели е Logitech C270 Webcam. Компактна и мощна, уеб камерата предоставя HD 720p/30 кадъра в секунда видео разговори с диагонално 55° зрително поле.

 

Камерата е изключително лесна за ползване и монтиране. Захваща се посредством клипс за всеки компютър или лаптоп, а може да се постави и на рафт, за по-широка видимост. Разделителна способност на сензора е 1.3 мегапиксела, а чрез автоматичното регулиране на цветовете, осигурява ясна и естествена картина. За по-продуктивни видео разговори, камерата разполага и с вграден микрофон, който намалява страничния шум. За да отговори на всички изисквания за безопасност и издръжливост, C270 Webcam е тествана за падане от височината на училищна маса, както и за 2 700 цикъла на дезинфекция, което гарантира минимум 3 години безопасно използване.

Друг, предпочитан от ученици и студенти модел, е LOGITECH C505 HD, 720p, USB уеб камера.

 

Също толкова малка и удобна, камерата предоставя HD 720p видео и единичен, многопосочен микрофон с шумопотискане и голям обхват, който поддържа ясен, естествен разговор на разстояние до 3 метра, дори и в шумна среда.

C505 осигурява 60° диагонално зрително поле, фиксиран фокус и автоматична корекция на светлината, която се настройва към осветеността на стаята.

Фиксирането към лаптоп или компютър е изключително лесно чрез клипс, а кабелът, дълъг 2 метра, дава гъвкави възможности за поставяне на различни места из стаята.

Хибридното обучение е бъдещето на образователните системи по света и правилните инструменти за провеждането му, ще са все по-необходими, както в класните стаи, така и индивидуално.

Широка гама продукти, проектирани специално за подпомагане на този процес, ще намерите на Unics.bg. Свържете се с наш представител, за да получите най-добрата консултация, относно предлаганите от нас комуникационни решения.

Коментар: