Съвременни решения, в помощ на хибридното обучение – оборудване за залите

Статия от: пламен жеков 14.03.2023 0 Коментар(и) Новини за нашите продукти,

През последните години дистанционното обучение се превърна от екзотика в необходимост за образователните системи по света. Днес се възприема като достоен заместник на присъственото обучение и се практикува в училища, университети, обучителни школи и други. За да бъде обаче също толкова ефикасно, хибридното обучение се нуждае от правилните устройства и инструменти за комуникация и сътрудничество между преподаватели и ученици.

 

Кредит снимка: Logitech

 

Водещи в сферата са иновативните продукти на Logitech, насочени към двустранно подпомагане на процеса на разбираемост и усвояване на материала.

Първият и най-важен аспект е оборудването на класната стая, така че тя да отговаря на всички условия за продуктивно протичане на обучителния процес. Перфектното решение са видеобаровете тип “всичко в едно”. Тези иновативни продукти обикновено включват камера, високоговорители и микрофони. Видеобаровете “всичко в едно” са достъпни, лесни за настройване и използване, като същевременно са сертифицирани за основните платформи за видео сътрудничество: Microsoft Teams и Zoom.

4K видеоконферентна система Logitech RALLY BAR - чудесно решение за малки и средни зали.

Изчистен дизайн и перфектно качество. Създадена специално за средни зали, с 4K разделителна способност, 6 многопосочни микрофона и 2 високоговорителя, RALLY BAR предоставя кристален звук и уникална картина. Logitech са заложили на последно поколение технологии за шумоизолиране и фокусиране на участниците, така че нищо да не смущава учебния процес. Специална AI камера засича човешки фигури и процеси, протичащи в реално време, като подобрява прецизността на автоматичното кадриране и управлението на основната камера при движение , което дава на преподавателите нужната мобилност.

Видеоконферентната система RALLY BAR работи с всеки Win или Mac компютър, като разполага и със собствен вграден компютър за стартиране на приложения за видеоконференции, директно през устройството. Сертифицирана е за Zoom и Microsoft Teams, което я прави изключително лесна за управление.

За по-големи зали, могат да се използват и допълнителни микрофони LOGITECH Rally Mic Pod - изработени от първокласни материали и с дискретен дизайн. Повърхността им е проектирана да издържа на пръстови отпечатъци и петна. Перфектно решение за по-големи стаи! Отделните микрофонни мрежички съдържат множество елементи за формиране на лъча, които се фокусират върху активните високоговорители, като същевременно автоматично премахват акустичните разсейвания. До седем микрофонни мрежички работят заедно, за да формират матрица за микрофони, формираща лъча, с последователно аудио покритие за всяка позиция на седене в по-големи зали. А с технологиите RightSound™ за автоматично ниво на гласове, потискане на шума и премахване на ехото, разговорите се чувстват забележително живи и естествени.

 

Кредит снимка: Logitech

 

Rally Mic Pod разполага с лесен бутон за заглушаване на звука, който чрез LED икона индикира състоянието си.

Интелигентният завършек на всяка една класна стая, предоставяща хибридно обучение, е Logitech Scribe камера, позволяваща интегрирането на всяка една обикновена бяла дъска във виртуалния урок. Така участниците, наблюдаващи видео урока дистанционно, се ангажират допълнително и могат да участват активно в процеса.

За да бъде максимално продуктивно хибридното обучение и да задържа фокусът на учениците или студентите върху правилните места, на помощ идва решението Logitech Scribe камера за бяла дъска.

Logitech Scribe е мощна камера, управлявана от изкуствен интелект, която е сертифицирана за Microsoft Teams Rooms, Zoom Rooms и други водещи приложения за видеоконференции. Системата Logitech Scribe се състои от камера, която се монтира над бялата дъска, чрез включения монтажен комплект и безжичен бутон за лесно управление. Може да обхване дъска с максимален размер от 200 х 120 см., а свързването към всеки един компютър или лаптоп е както USB камера – бързо и лесно.

Scribe автоматично подобрява цветовете и контраста на маркерите за бели дъски, а всеки чертеж изглежда значително по-ясен и видим. Чрез интелигентна система, може да разпознава и лепкави бележки, залепени по дъската, за да ги фокусира.

 

Кредит снимка: Logitech

 

Вграденият изкуствен интелект на камерата може да „направи лектора прозрачен“, така че да не се блокира изгледа на хората, участващи дистанционно. Това значително повишава ефективността на хибридното обучение.

Решенията на Logitech в сферата на хибридното обучение са максимално ефективни, интелигентни и лесни за употреба. Позволяват на всеки участник в онлайн обучението, да се почувства „присъстващ“ и да усвои материалът максимално лесно.

Съвкупността от тези продукти предлага интелигентно решение за съвременно оборудване на обучителните стаи, така че те да бъдат максимално ползотворни при  хибриден процес.

Тези, както и други решения, улесняващи хибридното обучение, можете да откриете на Unics.bg. Като водещ дистрибутор на комуникационни решения за бизнеса и институциите повече от 15 години, разполагаме с необходимия опит, за да предоставим професионална консултация и помощ в избора на интелигентни и иновативни продукти.

Коментар: